Ljetni kamp

Pred nama je nova sezona berbe soli u Stonu te smo za Vas i ovu godinu pripremili nova iznenađenja o organiziranoj berbi soli u Stonu. Početak berbe je predviđen sredinom mjeseca Srpnja i traje do Rujna. Svaki dan se vadi po jedan bazen soli. Iz jednog bazena izvadi se 30-100 tona soli i sve se radi ručno. Radi se svaki dan osim nedjelje. Za berbu je osigurana prikladna odjeća , reklamne kape, majice i hlače. Početak berbe počinje svako jutro u 6 sati. Odmor je od 9 do 9.30 h uz marendu i osvježavajuća pića. Nastavak rada do završetka vađenja soli iz bazena. Završetak berbe može biti u 11h a može trajati do 12h sve zavisi o ozbiljnosti sudionika berbe. Iza berbe također za sve sudionike dijeli se osvježavajuća pića. Nakon toga slijede slobodne aktivnosti odbojka na soli, kupanje u Stonu , Brocama , Praparatnom ili Malom Stonu. Besplatni smještaj svih sudionika je u prostorima Solane Ston.

Prehrana i piće je osigurano u najpoznatijem Restoranu Vila Koruna u Malom Stonu uz poznate stonske delicije te za svaki dan različita jela.

Svi sudionici imaju besplatne ulaznice za Večeri Stonskog ljeta i to za koncerte , klapske pjesme ili kazališne predstave.

Za boravak duži od petnaest dana predviđen je izlet i posjeta Parkovima školjaka u Malostonskom zaljevu te posjeta Vinariji Miloš s kušnjama vina Stagnum najboljeg vina i vinara ovog podneblja. Svi sudionici berbe soli dobit će na odlasku poklon paket čuvene stonske soli koje su svojim trudom ubrali.

Dojmove o prošlim Summer Camp-ovima u Stonu u suradnji sa Hrvatskom maticom iseljenika možete naći na Internet stranicama:

Hrvatska matica iseljenika

http://tasko.blog.hr/arhiva-2004-07.html

Sve ostale informacije možete dobiti na tel 020 754 027

Prijave poslati na tel/fax 020 754 134 ili na e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Neka Vam bude ugodan odmor na moru uz atraktivan rad – berbu soli.

Srdačno Vaš,

Svetan Pejić

Direktor Solane Ston d.o.o.

Fotogalerija

View the embedded image gallery online at:
https://www.solanaston.hr/hr/ljetni-kamp#sigProGalleriae43305efa0